Zmrzlinky


60 minút - príprava
0 minút - pečenie/varenie
40 porcií


Kornútky:

   150g tortové oblátky

Plnka:

   2 zlaté klasy

   500ml ovseného mlieka

   2 vanilkové cukry

   150g rastlinného margarínu Alsan

   120g kryštálového cukru

Čokoládová poleva:

   100g čokolády na varenie

   1 lyžica kokosového oleja


Postup

Oblátky nakrájajte na štvorce a nad parou vytvarujte kornútky.
Nechajte zmäknúť maslo. Odoberte kus mlieka a rozmiešajte v ňom zlaté klasy. Zvyšné mlieko dajte variť s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď začne mlieko vrieť, prilejte zmes zlatých klasov a mlieka a uvarte hustý puding. Nechajte ho dôkladne vychladnúť. Do zmäknutého masla po častiach mixérom zašľahajte puding. Pripravené kornútky naplňte krémom a dajte odpočívať do chladničky aspoň na hodinu.
Čokoládu roztopte nad parou (alebo v mikrovlnke) s lyžicou kokosového oleja. Namáčajte zmrzlinky do čokolády. Potom ich vráťte do chladničky. Ešte lepšie sú, ak ich hodinu pred servírovaním dáte do mrazničky.

Tipy

Na hrnec s vodou si dajte utierku, upevnite ju šnúrkou a poukladajte na ňu oblátky nakrájané na štvorce. Keď voda začne vrieť a oblátky nad parou zmäknú, zviňte ich. Pracujte rýchlo, oblátky mimo pary veľmi rýchlo tuhnú. 
Druhá, menej pracná možnosť je zájsť do zmrzlinárne a kúpiť 30 zmrzlinových kornútkov, naplniť ich krémom a ponamáčať do čokolády.