"Tvarohový" závin


15 minút - príprava
20 minút - pečenie/varenie
porcií


Cesto:

   250g polohrubej múky

   125ml ovseného mlieka

   1 lyžica kryštálového cukru

   1 lyžica ľanovej múky alebo 1/2 banánu (namiesto jedného vajca)

   100 ml oleja

   1/2 droždia

   1 lyžička prášku do pečiva (vínny kameň)

   štipka soli

Tvaroh:

   2ks biele tofu

   120g rastlinnej smotany ALPRO

   80ml citrónovej štavy (cca 2 citróny)

   4 lyžice práškového cukru

   100g sušených hrozienok


Postup

Do vyššej nádoby dajte ovsené mlieko, pridajte cukor a droždie a poriadne rozmiešajte. Potom pridajte múky, olej, vínny kameň a štipku soli. Cesto nechajte 20 minút postáť na teplom mieste. 
Pripravte si plnku. Najskôr za pomoci kuchynskej utierky vytlačte prebytočnú tekutinu z tofu. Potom ho vo vyššej nádobe prešľahajte spolu so sójovou smotanou, pridajte práškový cukor, citrónovú šťavu a hrozienka. Uvedená gramáž je na 2 záviny. Cesto aj plnku si teda rozdeľte na polovicu. Cesto vyvaľkajte, natrite polkou plnky a zviňte. Závin na 5-6 miestach zľahka narežte, ako je naznačené na fotke. Záviny nechajte 40 minút postáť na teplom mieste.
Pečte na 180C cca 20minút.

Tipy

Recept na "tvaroh" som našla na stránke dcerka.sk