Štrúdľa


20 minút - príprava
20 minút - pečenie/varenie
porcií


Cesto:

   250g hladkej múky

   štipka soli

   50ml olej

   125ml vody

Plnka:

tu sa medze fantázii nekladú. Ja som mala jahody a posypala som ich vanilkovým cukrom.


Postup

Z múky, vody, oleja a soli vypracujte hladké cesto a nechajte polhodinu postáť. Rozprestrite si čistú utierku, alebo obrus a pomúčte ho. Cesto najskôr rozvaľkajte a potom si zľahka naolejujte ruky, podoberte cesto a začnite ho od stredu vyťahovať do strán. Naplňte cesto plnkou do 2/3 a zviňte ho. Prepichnite na pár miestach špáratkom.
Pečte na 180 stupňov cca 20 minút, záleží od plnky.

Tipy

Inšpiráciu na recept som našla na stránke bonvivani.sk