Segedínsky guláš


60 minút - príprava
45 minút - pečenie/varenie
4 porcií


   Tempeh

   1 cibuľa

   3 strúčiky cesnaku

   Korenie: 2 lyžice sladkej papriky, 1lyžica drvenej rasce, 5ks nového korenia, 2ks bobkového listu, čierne korenie, soľ

   1/2kg kyslej kapusty

   1 malý pretlak

   sójová smotana


Postup

Kapustu premyte vodou a nakrájajte. Tempeh môžete tiež nakrájať na kúsky, ale mne osobne sa viac páči, keď ho natrhám.
Na olej osmahnite cibuľu a cesnak, pridajte sladkú papriku, drvenú rascu, pretlak a kapustu a 5 minút poduste. Potom pridajte aj tempeh, nové korenie, bobkový list, čierne korenie a soľ a duste 40 minút, alebo kým nie je kapusta mäkká.
Na záver pridajte sójovú smotanu. Ja mám radšej segedín hustejší, takže zvyknem do smotany rozmiešať za lyžicu múky. Používam amaranthovú alebo cícerovú. Už veľmi nevarte, aby sa vám smotana nezrazila.