Pusinky


15 minút - príprava
105 minút - pečenie/varenie


   60g Aquafaba (nálev z konzervy cíceru)

   1/2 lyžičky vínneho kameňa (alebo prášku do pečiva)

   100g práškového cukru


Postup

Do vyššej nádoby dajte nálev z cíceru a prášok do pečiva. Začnite šľahať mixérom pri nižších otáčkach a postupne pridávajte otáčky. Približne po piatich minútach by ste mali mať vymiešaný hustý krém. Doňho postupne zamiešajte práškový cukor. Na papier na pečenie vytvarujte pusinky.
Pečte pri 120 stupňoch 45 minút, potom rúru vypnite, ale pusinky nechajte ďalšiu hodinu v rúre sušiť. Potom ich môžete nechať vychladnúť. V uzavretej nádobe vydržia uskladnené v chladničke dlho.

Tipy

Vínny kameň je zdravšia varianta prášku do pečiva bez fosfátov. Kúpite ho napríklad v DM Drogerii pod názvom: "Backpulver mit Weinstein" po anglicky sa vínny kameň volá "Cream of Tartar".
Inšpiráciu na tento recept som našla na stránke lovingitvegan.com