Pavlova torta


20 minút - príprava
360 minút - pečenie/varenie
9 porcií


   400ml konzerva kokosového mlieka

   400g konzerva cíceru

   220g práškového cukru

   2 lyžičky vínneho kameňa (alebo prášku do pečiva)

   2 polievkové lyžice javorového sirupu

   ovocie


Postup

Deň pred prípravou dezertu dajte konzervu kokosového mlieka odpočívať do chladničky. Zlejte nálev z cíceru cez sitko do vyššej nádoby. Pridajte vínny kameň a šľahajte ručným mixérom na hustý krém aj 5-8 minút. Potom zamiešajte po lyžiciach práškový cukor. Na plech dajte papier na pečenie a urobte z cukrovej plnky 9 kruhov.
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 120 stupňov asi 2 hodiny, potom rúru vypnite, ale neotvárajte a sušte ďalšie 4 hodiny.
Z konzervy kokosového krému odoberte len tú tuhú časť, prešľahajte ju ručným mixérom a ochuťte javorovým sirupom. Na korpusy, dajte krém a ozdobte ovocím.

Tipy

Fantázii sa medze nekladú, zdobiť môžete rôznym ovocím, ale aj orieškami. Taktiež tvar môže mať Pavlova torta rôzny, buď ako malé koláčiky, alebo jedna väčšia torta... Dôležité je odsledovať čas pečenia, každá rúra je iná a treba na to brať ohľad. Najlepšie urobíte, ak ich hneď vyskúšate.