Ovocné gule


30 minút - príprava
10 minút - pečenie/varenie
30 knedlí porcií


   500l ovseného (alebo iného rastlinného) mlieka

   300g polohrubej múky

   3 lyžice kryštálového cukru

   1 lyžička soli

   1/2 banánu


Postup

Dajte variť rastlinné mlieko s cukrom a soľou. Do vriaceho mlieka postupne primiešavajte múku, až vznikne tuhé cesto. Odstavte a nechajte vychladnúť.
Do vychladnutého cesta zamieste rozpučený banán. Cesto vyvaľkajte, nakrájajte na štvorce a do každého zabaľte ovocie. Vytvarujte gule.
Vložte do vriacej vody a keď vyplávajú napovrch sú hotové.

Tipy

Ak je ovocie kyslé, môžete ho zmiešať s cukrom a tak baliť do gulí.
Mrazte! Možno ste sa teraz knedlí prejedli, ale keď ich vytiahnete v zime z mrazničky, všetci sa potešia. Rozložte si knedle na tanier, aby sa nedotýkali a dajte aspoň na hodinu "predmraziť" do mrazničky. Potom preložte do sáčka a v zime si pochutnáte. Mrazené ich rovno dajte variť do vody a zvyšok už poznáte.