Lievance


5min minút - príprava
15 minút - pečenie/varenie
10 porcií


   110g hladkej múky

   40g jemných ovsených vločiek

   3 lyžice cukru

   1 lyžica vínneho kameňa (kúpite v DM, alebo prášku do pečiva)

   štipka soli

   220ml ovseného mlieka (alebo iného rastlinného)

   1 lyžica ľanovej múky (kúpite v TESCU)

   1 lyžica oleja


Postup

Vo vyššej miske si zmiešajte ľanovú múku, hladkú múku, ovsené vločky, vínny kameň, cukor a soľ. Pridajte lyžicu oleja a rastlinné mlieko. Poriadne zmiešajte na husté hladké cesto a nechajte 5 minút postáť.
Pečte na troške oleja na rozpalenej panvici z oboch strán.

Tipy

Inšpiráciu na recept som našla na stránke lovingitvegan.com
Rozpálená kvalitná panvica je pri pečení lievancov a palaciniek kľúčová.
Ak nechcete dat ovsené vločky, dajte miesto nich o 40g hladkej múky naviac, ale potom stačí o 20ml mlieka menej.