Kysnutý koláč


15 minút - príprava
45 minút - pečenie/varenie
8 porcií


   250g polohrubej múky

   200ml ovseného mlieka

   1 banán

   3 lyžice cukru

   štipka soli

   polka droždia

   ovocie podľa preferencií


Postup

Do vyššej nádoby si dáme ovsené mlieko a rozmiešame v ňom droždie. Pridáme popučený banán, múku, mlieko, cukor a soľ. Vymiešame hladké cesto a necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. Cesto je redšie a malo by sa liať. Potom cesto nalejeme na vymastený plech, alebo jánske sklo. Navrch poukladáme ovocie.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 45 minút.

Tipy

 Na vždy dokonale vykysnuté cesto mám fintu. Vyhrejem rúru na 50 stupňov asi 10minút a vypnem. Cesto dávam kysnúť do rúry, pochopiteľne v nádobe, ktorá to prežije bez újmy.