Krtkova torta


60 minút - príprava
35 minút - pečenie/varenie
8 porcií


Cesto:

   100g Alsan (alebo iný rastlinný margarín)

   90g kryštálového cukru

   1 banán

   1,5 lyžičky prášku do pečiva (vínny kameň)

   240g hladkej múky

   1 zlatý klas

   25g kakaa

   200ml ovseného mlieka

   štipka soli

Plnka:

   1 zlatý klas

   250ml ovseného mlieka

   1 vanilkový cukor

   75g Alsan (alebo iný rastlinný margarín)

   60g kryštálového cukru

   75g čokolády

   ovocie podľa preferencií (2 banány, čerešne, mandarínky...)


Postup

Začnite tým, že vyberiete z chladničky margarín a necháte ho na kuchynskej linke zmäknúť, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Vo vyššej nádobe popučte banán, pridajte zmäknutý margarín a cukor. Zmäs poriadne prešľahajte ručným mixérom a prilejte ovsené mlieko. V druhej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva, zlatý klas, kakao a štipku soli. Obe zmesy postupne spojte ručným mixérom.
Cesto pečte vo forme na torty s priemerom 20-22 cm vystlanej papierom na pečenie cca 35min. Na záver pečenia urobte špáratkový test.
Plnku si pripravte tak, že odoberte kus mlieka a rozmiešajte v ňom zlatý klas. Zvyšné mlieko dajte variť s cukrom a vanilkovým cukrom. Keď začne mlieko vrieť, prilejte zmes zlatého klasu a mlieka a uvarte hustý puding. Nechajte ho dôkladne vychladnúť. Do zmäknutého masla po častiach mixérom zašľahajte puding. Do hotovej plnky pridajte nadrobno nasekanú čokoládu.
Z vychladnutého korpusu zrežte vrch a ešte kus vydlabte vnútro. Toto cesto si odložte. Na spodok poukladajte nakrájané banány, prípadne iné ovocie podľa prefencií a prikryte ho plnkou. Vytvarujte kopček, ktorý posypete kúskami odloženého cesta.

Tipy

Inšpiráciu na koláč som našla na webe: biancazapatka.com