Košíčky s kokosovým krémom


15 minút - príprava
25 minút - pečenie/varenie
10 porcií


Muffiny:

  100g rastlinného margarínu Alsan

   150g trstinového cukru

   1 banán

  120g hladkej múky

  1 lyžičk prášku do pečiva

  100ml mandľového mlieka

Krém:

  kokosová smotana

  javorový sirup


Postup

 Vo vyššej nádobe popučíte banán, pridáte zmäknutý margarín, cukor, múku, prášok do pečiva a mlieko a vymiešajte na hladké cesto. Rozdeľte do papierových košíčkov.
Pečte na 180 stupňov 25minút.
Kokosová smotana (coconut cream) je vhodnejšia na robenie krému ako kokosové mlieko. Nechajte ju 24hodín odpočívať v chladničke a potom z konzervy vyberte krém tak, aby prebytočná tekutina ostala v konzerve. Vyšľahajte ručným mixérom a ochuťte javorovým sirupom. Ja som dala na 160ml konzervu jednu polievkovú lyžicu javorového sirupu. Z takej malej konzervičky je krému asi tak na 2-3 muffiny, ale oni su výborné aj bez krému.

Tipy

 Doba ľadová neskončila! Mrazte! Netušíte, kedy oceníte, že z mrazničky môžete vytiahnuť “polotovar”, ktorý budete behom pár minút servírovať neohlásenej návšteve. Dajte zamraziť košíčky naplnené cestom v plechu na muffiny. Keď na košíčky budete mať chuť, stačí vybrať z mrazničky a dať piecť. Doba pečenia sa natiahne asi o 5 minút.
 Upečené muffiny vydžia v uzavretej nádobe v chladničke aj 3 dni mäkké. Krémom zdobte až tesne pred servírovaním.