Jablčník


40 minút - príprava
40 minút - pečenie/varenie
porcií


Cesto:

  500g hladkej múky

  1 palmarín

  200g práškového cukru

   120ml jablkovej výživy

  1 vanilkový cukor

   1/2 prášok do pečiva

Náplň:

   8 jabĺk

   2 lyžice kryštálového cukru

   škorica

   sušené hrozienka

   2-3 lyžice strúhanky


Postup

Vypracujte cesto a nechajte odpočívať aspoň jednu hodinu v chladničke.
Asi 8 jabĺk (čím viac, tým vyšší koláč) ošúpte a nastrúhajte. Zmiešajte s kryštálovým cukrom, škoricou, strúhankou a hrozienkami.
 Cesto si rozdeľte na 2 časti a vyvaľkajte. Na prvú polku dajte zmes z jabĺk, preložte druhým cestom a popichajte vidličkou.
 Pečte 40 minút na 180C.