Fazuľový hamburger


10 minút - príprava
5 minút - pečenie/varenie
4 porcií


   1 konzerva červenej fazule

   1 cibuľa

   1-2 strúčiky cesnaku

   1 stredne veľká mrkva

   ovsené vločky

   korenie: soľ, čierne korenie, čili, drvená rasca


Postup

Na oleji osmažte cibuľu, cesnak a nastrúhanú mrkvu.
Do nádoby vylejte scedenú červenú fazuľu z konzervy a popučte ju vidličkou. Pridajte osmaženú cibuľku, cesnak a mrkvu. Ochuťte podľa preferencií. My máme radi štipľavé, dávala som soľ, čili, drvenú rascu a čierne korenie. Pridajte ovsené vločky, toľko aby vznikla hmota, z ktorej sa budú dať vytvarovať fašírky.
Fašírky opečte na oleji z oboch strán. Podávať môžete podľa fantázie s čím len chcete, my máme radi s dresingom, kyslými uhorkami a šalátikom.

Tipy

Žemle môžete kúpiť hotové, alebo urobiť podľa receptu Kysnuté cesto
Fantázii sa medze nekladú, minule sme skombinovali fazuľu s hráškom a hamburgre boli fantastické.