Domáca pizza


30 minút kysnutie, 20 minút - príprava
23 minút - pečenie/varenie
8 porcií


  200g polohrubej múky

  100ml vody

  2 lyžice oleja

   1 lyžička soli

   1 lyžička cukru

   polka droždia


Postup

Do vyššej nádoby dajte vodu, droždie a cukor. Premiešajte a keď sa droždie rozpustí pridajte múku, soľ a olej. Vypracujte cesto a dajte kysnúť na polhodinu. Vyvaľkajte na želanú hrúbku, ja mám rada cesto extra tenké. Natrite cesto olejom a potom už obložte podľa vašej predstavivosti.
Extra tenké cesto treba piecť 23 minút na 180C.

Tipy

 Na vždy dokonale vykysnuté cesto mám fintu. Vyhrejem rúru na 50 stupňov asi 10minút a vypnem. Cesto dávam kysnúť do rúry, pochopiteľne v nádobe, ktorá to prežije bez újmy.