Čoko-tart


20 minút - príprava
15 minút - pečenie/varenie
8 porcií


Cesto:

   200g hladkej múky

   100g margarínu (Alsan)

   3 lyžice kryštálového cukru

   3 lyžice studenej vody

Plnka:

   300g hodvábneho tofu

   250g varovej čokolády

   3 lyžice ovseného mlieka

   75g práškového cukru


Postup

Z múky, margarínu, cukru a vody vypracujte hladké nelepivé cesto. Rozvaľkajte ho a preneste do formy na pečenie. Cesto je také mastné, že nie je potrebné vymastiť aj plech. Cesto na viacerých miestach prepichnite vidličkou aj dajte piecť.
Pečte v rozhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
Pripravte si plnku. Nad parou, alebo v mikrovlnke roztopte čokoládu a nechajte ju kus vychladnúť. Prešľahajte ju ručným mixérom a pridajte hodvábne tofu, práškový cukor a rastlinné mlieko. Zmes rozotrite na vychladnutý korpus. Pred servírovaním nechajte aspoň dve hodiny odpočívať v chladničke.

Tipy

Inšpiráciu na recept som našla na stránke noracooks.com
S koláčom sa dá pohrať. Môžete ho napríklad vylepšiť krémom z kokosovej smotany a posypať nastrúhanou čokoládou.