Cícerová Tikka Masala


5 minút - príprava
5 minút - pečenie/varenie
2 porcií


   1 konzerva cíceru

   1 stredná cibuľa

   2 strúčiky cesnaku

   3cm kúsok zázvoru

   140g paradajkový pretlak

   160g kokosové mlieko

   korenie: soľ, pálivá paprika, koriander, mletá rasca, kurkuma

   olej


Postup

Na oleji opražte cibuľu, cesnak a zázvor. Pridajte cícer, podlejte pretlakom a kokosovým mliekom. Ochuťte soľou, pálivou paprikou, koriandrom, mletou rascou a kurkumou podľa preferencií a chvíľu povarte, aby sa spojili chute. My ľúbime, keď to štípe :-)). Hotovoooo! Servírujte s ryžou.

Tipy

Výborná je aj varianta, keď okrem cíceru pridáte aj kus nakrájaného karfiolu. Nemusíte ho uvariť domäkka, my máme najradšej, keď chrumká pod zubami.