"BeBe" Koláč


60 minút - príprava
7 minút - pečenie/varenie
porcií


   2 zlaté klasy

   500ml ovseného mlieka

   1 vanilkový cukor

   150g rastlinného margarínu Alsan

   120g kryštálového cukru

   1 lyžica kakaa

   SL Family Apetit sušienky


Postup

Vyberte margarín z chladničky zmäknúť. Dajte variť väčšiu časť ovseného mlieka spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom a priveďte ho do varu. Vo zvyšku rastlinného mlieka rozmiešajte zlaté klasy, potom ich pridajte do vriaceho mlieka. Uvarte hustý krém a nechajte poriadne vychladnúť. Keď bude mať margarín a krém približne rovnakú teplotu, zoberte ručný mixér prešľahajte margarín a postupne po lyžiciach doňho zamiešajte krém. Oddeľte polovicu krému a do jednej z nich dajte za lyžicu kakaa a tiež poriadne premiešajte.
Potom už môžete natierať keksíky krémami a spájať ich do rolády, striedajte biely s hnedým krémom a na záver roládu celú potrite. Zabaľte do alobalu a dajte na noc do chladničky. Ráno krájajte šikmo, ako je to naznačené na jednej z fotiek, aby ste docielili krásny pruhovaný vzor. Mne vyšli z krému 2 rolády o dĺžke asi 20cm, ale je to veľmi individuálne, koľko krému sa Vám podarí dostať medzi keksíky.